Dansgarde

Onze dansgarde is nog steeds groeiende. We hebben dan ook 24 dansers dit seizoen, verdeeld over 3 groepen en 2 solisten!
Wij treden op tijdens carnavalsactiviteiten van C.V. De Jolige Druif en nemen deel aan wedstrijden bij het NDO (Nederlandse Danssport Organisatie).
Onze meiden proberen op het gebied van bewegen, dansen, uithoudingsvermogen en doorzettingsvermogen uit te blinken.
De dansen waar wij voor trainen zijn in de volgende stijlen: garde-polka, garde-solo en showdans modern. Deze 3 stijlen vergen o.a. lenigheid, conditie en presentatie en worden gedanst in een flink tempo met stevige beat!

Onze groepen en solisten
De Krentjes, garde-polka minioren , bestaat uit 11 meisjes. Dit is het 2e seizoen van deze groep met aanvulling van 5 nieuwe meisjes. Vorig seizoen hebben ze al een klein beetje geproefd aan het wedstrijdritme, wat hen goed af ging. Wij zijn dan ook heel benieuwd hoe het dit seizoen zal gaan.

De Rozijntjes, garde-polka junioren, bestaat uit 7 meisjes. Dit is een groep waarvan een aantal meisjes al een tijdje bij ons dansen met aanvulling van 2 meisjes uit de Krentjes. Wij wensen hen veel succes tijdens de toernooien. Zoals ze zelf zeggen: “Eindelijk een volledige groep, wij gaan knallen!”.


De Druifjes / Joyful Dancers, deze groep bestaat uit 6 meiden. Ze dansen dit seizoen voor de 3e keer in deze samenstelling. Zij komen uit in de categorieën, garde- polka jeugd en showdans modern jeugd. Dat deze samenstelling werkt, blijkt! Deze groep is vorig seizoen in beide stijlen, NDO-FESTIVALKAMPIOEN 2016 geworden. Wij wensen hen dan ook veel succes met het verdedigen van deze titels!

Florien, dit meisje danst voor het 2e jaar garde solo en komt uit in de categorie junioren. Vorig seizoen is zij heel goed gestart en we wensen haar wederom veel dansplezier!

Marit, deze jongedame danst voor het 3e jaar garde solo en komt uit in de categorie jeugd. Afgelopen seizoen is zij, net als het jaar daarvoor, NDO-FESTIVALKAMPIOEN geworden. Heel veel succes gewenst voor dit seizoen!

Onze oudste danseres Janneke is in haar 8e garde solo jaar (vorig seizoen) ook NDO-FESTIVALKAMPIOEN geworden. Dit is een hele mooie prestatie en een kroon op haar werk. Zij heeft besloten om als solo danseres te stoppen en actief te blijven in de groep. Daarnaast is zij dit seizoen assistent trainster geworden.

Dit seizoen is onze gehele dansgarde in het nieuw gestoken. Dit betekent nieuwe garde jurkjes in een vernieuwde moderne stijl! Dank aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt!

Onze trainingen worden gehouden op het sportcomplex van Velo te Wateringen en worden gegeven door Barbara Hogenboom, gediplomeerd trainster en tevens jurylid bij NDO.
Onze dansgarde commissie is dit seizoen uitgebreid met 2 nieuwe dames aangezien we nu een hoop dansers hebben. Anita Kerklaan, Monique van Veen, Debby Zuiderwijk en Linda Buchlij regelen allerlei zaken zoals: make-up, kleding, verzorging en begeleiding tijdens carnavals activiteiten en wedstrijden.

Ons motto is: “Dansplezier komt op de 1e plaats!”, maar daarnaast kunnen wij heel goed carnaval vieren. Samen met de Jeugd-Raad, Prins Kayn, Page Jessica en Adjudant Skye gaan wij er een groot feest van maken!

HOP HOP HOP, JOLIGE DRUIVEN, ZET HEM OP!!! YEAH!!!