Dansgarde

Na 2 jaar mogen we eindelijk iedereen weer verwelkomen in dit digitale boekje. Wat een tijd hebben wij meegemaakt, zoals onze hele maatschap- pij van de ene op de andere dag terecht gekomen in een pandemie, waarvan we toen niet dachten dat hij zó lang zou duren.

 

Waar we in Februari 2020 een fantastisch carnaval hebben gevierd, verder gingen met ons wedstrijd-dans seizoen, waarin wij met een aantal dansen gepromoveerd waren naar de sportklasse bij de Nederlandse Danssport Organisatie (NDO) en nog mooie dingen voor ons in het verschiet lagen, zoals meerdere promoverende dansen en hoogstwaarschijnlijke Festival-kampioenen. Maar het was zoals het was, we zaten in een lockdown. Waarop buiten trainingen volgden, gelukkig weer binnen trainen mocht, later in clusters hebben getraind, vervolgens in December 2020 wederom in een lockdown zaten, waarop we online gingen trainen, het carnaval- en dansseizoen van 2020-2021 gecanceld werd, daarna weer buiten gingen trainen en vervolgens weer binnen. Wat een klap was dat voor onze meiden! Als trainster ben ik enorm trots hoe iedereen dit opgepakt heeft. Soms viel het niet helemaal mee, want het is toch een hele uitdaging om alle meiden, vooral van fysieke afstand gemotiveerd én op niveau te houden.

 

Daarnaast hebben wij ondanks de lockdown een hele nieuwe groep weten te starten: De Krentjes/Minioren. In deze groep zitten 8 meisjes in de leeftijd van 5 t/m 9 jaar, die wij de basis van het Garde dansen aanleren en waarmee we gestart zijn met een showdans-karakter. Deze dans en ook de moderne van onze Cheerful Dancers, hebben wij November jl. kunnen tonen tijdens de Prinsenverkiezing van onze bevriende Carnavalsvereniging De Blauwkonters te Poeldijk. Heel fijn dat deze meisjes, ondanks de lockdown, de weg naar onze Dansgarde hebben gevonden!!!

 

November 2021 zaten we in een avondlockdown i.v.m. opspelende corona variant, waardoor we weer creatieve oplossingen bedachten qua trainingstijden, onze eigen prinsenverkiezing digitaal moest plaats vinden en wij helaas niet onze nieuwe dansen voor eigen vereniging konden tonen.

 

Maar….. zondag 12 december 2021 hebben wij, na 21 maanden, met strenge corona maatregelen, met deze dansen kunnen starten op onze eerste wedstrijd van het dans seizoen 2021-2022 bij het NDO. Eindelijk weer op een danspodium!! En hoe!!! Met 5 van de 7 dansen al serieuze promotie/sportklasse punten kunnen behalen en voor de overige 2 dansen zeker groei laten zien.

 

Als trainster ben ik hier enorm trots op, dus ondanks de lockdown en alle creatieve oplossingen, toch groei kunnen laten zien als vereniging! Dit geeft zeker een boost voor de toekomst!
Maar helaas zaten we 19 dec 2021 wederom in een lockdown en weer probeerden we met creatieve oplossingen in contact te blijven met onze dansers. Na een aantal weken mochten we op 15 januari 2022 gelukkig weer volledig binnen trainen!!

 

Wij hopen, als de maatregelen het toelaten, later in het jaar op een fysieke bijeenkomst met onze carnavalsvereniging. Helaas is ons carnavals weekend van februari 2022 wederom gecanceld.
Zoals het er nu uitziet, wordt ons wedstrijdseizoen 2021 – 2022 bij het NDO in maart hervat. Hier zijn wij enorm blij mee, gezien onze meiden al 2 jaar aan het trainen zijn en zo eindelijk hun welverdiende inzet en dansplezier kunnen tonen!

 

Tevens blijven wij werken aan onze verdere ontwikkeling en groei en hopen we dat de corona pandemie uitdooft, zodat we als maatschappij enigszins weer op een normale manier verder kunnen en wij weer kunnen feesten met jong en oud!

 

Mocht je als jong meisje of wellicht al een danser met ervaring geïnteresseerd zijn om te komen dansen bij ons? Of wil je een kijkje nemen en/of heb je vragen over onze dans stijlen? Neem dan gerust contact met ons op via Barbara 06 28427330 of via onze Facebook/ Instagram pagina.

 

STAY SAFE, BE STRONG AND KEEP DANCING!

 

Namens de Dansgarde commissie en trainsters,

Barbara Hogenboom