Dansgarde

Ook dit jaar mogen wij hier weer een stukje plaatsen om ons te presenteren!

Afgelopen seizoen was wederom weer een topseizoen voor ons, wij hebben een supergezellig carnaval gehad en wederom ons beste beentje voor gezet in de garde- en showdanssport!

Aangezien wij als carnavals/dans vereniging lid zijn van de Nederlandse Danssport Organisatie (NDO) dansen wij al jaren wedstrijden in competitie verband. Dit levert elk jaar weer vele prijzen op.

Onze kampioensprijzen afgelopen seizoen zijn:

 • Rozijntjes – garde polka junioren – festival kampioen NDO
 • Krentjes – 3e podium plaats
 • Florien Buchlij – garde polka solo junioren – festival kampioen NDO
 • Lizz Splinter – garde polka solo junioren – 2e podium plaats
 • Marit Kerklaan – garde polka solo hoofdklasse – festival kampioen NDO
 • Druifjes – garde polka jeugdklasse – festival kampioen NDO en tevens GEPROMOVEERD naar de sportklasse
 • Joyful – showdans modern jeugd – festival kampioen NDO en tevens GEPROMOVEERD naar de sportklasse

 • Ik mag als trainster zeggen, dat ik enorm TROTS ben op deze club meiden en hun begeleiding!

  We trainen elke week op verschillende dagen te Velo. Als hard werken dan wordt beloond met podium plaatsen, kampioenen en zelfs promotie naar de sportklasse, dan wordt de liefde voor deze garde – en showdanssport alleen maar groter!

  Een aantal meiden dansen al vele jaren bij ons, en ik heb dan ook enorm respect dat deze meiden nog steeds met veel plezier bij ons dansen en nog steeds de kracht en de energie hebben om er elk jaar weer te staan en steeds proberen het beste uit zichzelf te halen wat dan ook resulteert in fantastische dansteams en resultaten.

  Ook zijn wij nog steeds een groeiende vereniging, die elk jaar een nieuwe aanwas aan dansers krijgen, die ook dezelfde gedrevenheid voelen als de overige dansers en dan ook als voorbeeld hebben.

  Dit seizoen komen Lizz Splinter en Florien Buchlij wederom uit, in de categorie garde polka solo junioren, ook dit jaar heeft deze categorie een zeer sterk deelnemersveld, die wij met vertrouwen aan gaan!

  Marit Kerklaan is wederom festival kampioen geworden! Zij danste voor het eerst, i.v.m. de leeftijd, in de categorie, garde polka hoofdklasse! Dit betekent dat zij nu 4x op rij festival kampioen is geworden, zowel in de jeugd als de hoofdklasse en tevens heeft besloten om te stoppen met het dansen van garde polka solo. Zij blijft wel dansen in onze groepen Druifjes/Joyful, wat mij als trainster zeer blij maakt, aangezien zij zeker een meerwaarde voor de groep is.

  Onze Krentjes en Rozijntjes komen beide in de categorie garde polka junioren uit, die uitdaging pakken wij wederom met beide handen aan, beide groepen zijn uniek in hun eigen kunnen!

  Daarnaast gaan de Rozijntjes dit seizoen voor het eerst showdans modern dansen! Hierdoor vormen zij een nieuw team binnen onze dansgarde: Cheerful is hun naam!

  Onze groepen Druifjes/Joyful komen met hun garde- en showdans uit in de hoofdklasse, dit i.v.m. hun leeftijd, dit betekent dat beide dansen moeilijker en pittiger zijn, aangezien er in deze leeftijdscategorie meer gevraagd/verwacht wordt. Ik, als trainster, heb hier volle vertrouwen in, ik weet wat ze kunnen en waarvoor ze kunnen vechten!

  Dit seizoen hebben wij een nieuwe garde polka solo in ons midden, haar naam is Tess van Veen. Zij gaat uit komen in de jeugdklasse, al jaren heeft zij van deze uitdaging gedroomd en mag deze nu aan gaan en proberen waar te maken, ook hierin heb ik het volste vertrouwen, iedereen wenst haar veel succes en dansplezier!

  Tevens wordt alles gecoördineerd door onze dans commissie, die het hele seizoen de meiden verzorgen en begeleiden tijdens carnaval en wedstrijden op diverse locaties:

 • Barbara Hogenboom (gediplomeerd trainster en tevens jurylid NDO)
 • Janneke van Ruijven (trainster)
 • Anita Kerklaan en Monique van Veen (begeleiding jeugd/hoofdklasse)
 • Linda Buchlij en Debby de Lijster (begeleiding junioren)

 • Dit seizoen hebben wij een page in ons midden: haar naam is Zinzi Vijftigschild en zij danst in onze groepen, Rozijntjes/Cheerful, wij wensen haar veel plezier tijdens carnaval met haar Prins Kick en Adjudant Julia!

  Ben je nieuwsgierig geworden naar onze stijlen en hou je van dansen, acro, lenigheid en vind je het leuk om op een stevige beat te dansen? Kom dan gerust een kijkje nemen bij onze trainingen of optredens tijdens carnaval te Velo!
  Wij wensen iedereen een heel fijn carnaval en na het carnaval dansen wij nog even verder om met plezier onze doelen te proberen te realiseren!

  BEHIND EVERY DANCER WHO BELIEVES IN THEMSELVES,
  IS A TEACHER WHO BELIEVED IN THEM FIRST!!!

  Namens de dansgardecommissie,
  Barbara Hogenboom